Dişleriniz Gerçekten Temiz Mi ?

Ağız ve diş sağlığının korunmasında ağız içi hijyenin sağlanması önemli rol oynuyor. Ancak sadece dişlerinizi fırçalamak hijyenin sağlanması için yeterli değil. Dişlerin arasındaki yemek artıklarının ve dilin de temizlenmesi gerekiyor.

Dişlerinizi yatmadan önce fırçaladınız… Şimdi gönül rahatlığıyla uyuyabilirsiniz. Peki gerçekten dişleriniz temizlendi mi? Ağız ve diş sağlığınız için gerekli hijyeni sağladınız mı? Dişlerinizi sadece fırçalamanız maalesef ki; bunun için yeterli değil!

Ağız kokusunun ve diş çürüklerinin sebepleri arasında ilk sırada ağız ve diş sağlığı hijyenine yeterince özen gösterilmemesi yer alıyor. Diş temizliği denilince pek çoğumuzun aklına dişlerimizi fırçalamak geliyor. Ancak dişleri sadece fırçalamak gerçek anlamda ağız içinde hijyen sağlamak için yeterli olmuyor. Dişlerin en az günde 2 kere fırçalanması, özellikle uyumadan önce fırçalanmasına özen gösterilmesi, dişlerin yanı sıra diş aralarının temizlenmesi ve dilin de mutlaka fırçalanması gerekiyor. Diş etlerine zarar vermeyecek sertlikte bir dış fırçası ile küçük daireler çizerek , en az 2-3 dk dişleri fırçalayın.

Diş ipi kullanma alışkanlığı kazanın!

Diş fırçalama sırasında dişin yüzeyi temizlenirken çoğu zaman dişlerin arasına sıkışmış yemek artıkları yeterince temizlenmediği için bakterilerin oluşmasına ve dişlerin çürümesine neden olabiliyor. Dişlerin arasına sıkışmış yemeklerin temizlenmesi için günde bir kere diş ipinin kullanılması alışkanlık haline getirilmeli. Diş ipi, dişlerin arasında kalan ve fırçalandığında temizlenemeyen yemek artıklarının çıkarılmasını sağlayarak ağız hijyenin sağlanmasına önemli oranda azaltılmasına yardımcı oluyor. Sadece diş fırçası değil; temizlenmesi zor alanlarda temizleme işlemi için özel üretilmiş “arayüz fırçaları” da tercih edilmeli.

 

Diş temizliği kadar dil temizliği de önemli

Ağız ve diş hijyenin sağlanmasında diş temizliği kadar dil temizliği de önemli rol oynuyor.

Ağız temizliği yaparken diş temizliği kadar dil yüzeyini temizlemeyi de unutmamak gerekiyor. Bunun için diş fırçası ya da dil için üretilen özel kazıyıcıları kullanmanız yeterli olacaktır. Ağız kokusuna, yaklaşık yüzde 90 oranında, dil üzerindeki bakteriler neden oluyor. Dil üzerindeki bakterilerin bademciklere ve yemek borusuna inmesi zaman zaman beden sağlığını da tehdit edebiliyor.

Diş fırçalamanın dışında ağız içi temizliği için ağız gargara suyu kullanmak da hem bakterileri yok etmeye hem de nefesi ferahlatmaya yardımcı oluyor.

[PRODACTS]
Alışveriş Sepeti